Clubkampioenschappen 2013

Het was een koude, zeer koude voorjaarsdag in maart. Op 24 maart werden de clubkampioenschappen van de Kasteelruiters georganiseerd. Met enigzins wat wijzigingen in de startlijst, wijzigingen in het programma (van buiten, noodgedwongen naar binnen om los te rijden), dressuur amazones die zich op een parcours storten en springruiters die met volle inzet een dressuurproef reden. Eén ding bleef ongewijzigd……… onze clubkampioen! Frederike Nijenkamp weet iedereen te verslaan. Op één dag, haalt ze de tweede prijs in de dressuur, tussen de paarden 197 punten in de klasse L2 rijden, 2e in het springen bij de paarden tijdens onze clubkampioenschappen, en dan ook nog eens afreizen naar Dalen om daar ook nog eens de deken van de Rabobank Bokaal Competitie in ontvangst te nemen….. Tja dan ben je terecht clubkampioen, of niet dan?

 

Verder verslag van deze dag. De dressuurproeven werden onafhankelijk beoordeeld door Z-jurylid Veronique Roerink uit Beilen, daarvoor zijn wij haar zeer erkentelijk. Het springen werd nauwgezet gevolgd door het jury’oog’ van Miranda Sloots en natuurlijk willen wij haar ook bedanken voor haar inzet. Wat altijd spectaculair blijft is wanneer je springruiters als Bert Jansen en Peter Helms ziet zweten op een dressuurproefje. Voor Peter biedt dit echter carrière mogelijkheden met 191 punten werd hij 3e in de dressuur. Peter verzuimde dit keer met het springen, één balkje raakte de grond waardoor er geen barrage volgde. Wie wel super strak en snel rondging was Margriet Meyerink en haar Coberlina. Margriet haar fanatieke training op de zaterdag ochtend zo rond de klok van 7 werd goed beloond de volgende dag met een 1e prijs bij het springen van de paarden.

Stuntpiloten hebben we ook altijd in ons midden. Viola Nijland en Kim Peters-Woelders hadden besloten na een eerdere val in de voorafgaande training van het springen voor de kampioenschappen zich bij hun dressuur professie te houden. Enkel Kim besloot de spring ring alsnog in te gaan. Met het losrijden had deze dame ‘pech’. Een enorme onverwachte afzet van Ramiro S, zorgde ervoor dat de amazone voor de tweede keer mocht zand happen, echter dit leverde de combinatie wel een pech prijs, een mooie deken op.

Bas Mulder deed hetzelfde met het oefenrondje, pony gaat links, Bas gaat rechts en dus zand happen. Maar dan toch nog in de officiële ronde  1e worden, dan heb je toch wel geluk, zoveel geluk, ook voor Bas de pech prijs vanwege zijn ‘vieze’ broek, een mooie deken.

Voor de OE’s en Ahh’s was het publiek het grootst voor de springronde van Margrit Mensen en de opvallende Dustin. Dustin is de kleinste niet, maar toch heel wat inspanning werd er verricht om adequaat over de hindernissen te komen. Een paar balkjes in de officiële ronde, maar de chique outfit van deze sportieve combinatie bleven brandschoon.

Tussen de middag mochten we genieten van de soep en de gehaktballen van Janske. Een gezellige, bedreven dag.
Een leuke gezellige dag om op terug te kijken, hopelijk allen tot volgend jaar!

Overige uitslagen als volgt:

Paarden Dressuur:
1e Margrit Mensen met Stable M Dustin (198)
2e Frederike Nijenkamp met Sinaska (197)
3e Peter Helms met Doriana H (191)

Paarden Springen:
1e Margriet Meyerink met Coberlina
2e Frederike Nijenkamp met Sinaska
3e Marlies Eising met Edelweis

Pony’s Dressuur:
1e Iris Mulder met Christina (184)
2e Bas Mulder met Laylah (183)/ Nienke van Lunen met  (183)

Pony’s Springen
1e Bas Mulder met Laylah
2e Chloe Visser met Emberly
3e Nienke van Lunen met
4e Iris Mulder met Christina

Voor de foto’s van de prijsuitreiking klik op onderstaande link of kopieer hem naar je adresbalk van internet:
https://plus.google.com/photos/110788158760140730697/albums/5859359376661819601

Reacties zijn gesloten.