Op het podium…

Een vereniging bestaat uit leden, donateurs een tal van vrijwilligers, ouders, opa’s en oma’s.
Je kunt nooit iedereen kennen en omdat we ook op verschillende dagen lessen is het soms leuk om elkaar op een andere manier te leren kennen. Onder het motto: ‘Ken je club’ hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen. “Op het podium”.
We zullen de digitale of echte pen aan een lid overhandigen en die mag een stukje over zichzelf en zijn of haar passie in relatie tot onze gedeelde hobby (de paarden en pony’s) schrijven. Vervolgens kan de “pen” worden doorgegeven.

Noa heeft besloten om de pen door te geven aan Anne van Lunen

Op het podium in Maart: Noa Pasveer

Hoi ik ben Noa Pasveer ( 12 jaar ).

Ik rijd al vanaf dat ik 5 ben. Ik heb eerst een hele poos les gehad op een andere manege met manege pony’s. Al sinds dat ik rijd spaarde ik voor een eigen pony. Op mijn 10de had ik eindelijk genoeg geld om een pony te kopen. Mijn ouders legden een klein beetje geld bij en toen kocht ik een pony genaamd Maxx. Daar heb ik een jaar op gereden maar toen moest hij weg omdat hij alleen maar met zijn hoofd schudde. Ik heb daarna een andere pony gekregen die wel heel leuk is. Ik heb vorig zomer daarmee met het viertal onder leiding van Viola meegedaan en toen zijn we Drents kampioen geworden en 4de van Nederland.
Noa1

Ik heb met PAARD 2016 ook nog meegedaan voor de lol als indiaan in een 6tal met een hele leuke groep meiden

Noa2    Noa3

Ik rijd met mijn pony Match ook wedstrijden. Daarmee heb ik het afgelopen seizoen in de B gereden en ik ben met de clubkampioenschappen voor het eerst gestart in de L1 en dat ging heel goed. In de les spring ik B met Match maar ik heb nog niet echt met een wedstrijd meegedaan. In mijn vrije tijd vind ik heel leuk om op buitenrit te gaan of mee te doen aan een boscross.

 Helaas begin ik wat te groot te worden omdat het een C pony is. Mijn ouders en ik zijn opzoek naar een andere pony om verder mee te komen. Ik rijd nu bijna 3 jaar bij de kasteelruiters en hoop er ook nog heel lang te blijven rijden.

Bedankt voor de pen en ik geef de pen nu graag door aan Anne Van Lunen

Noa4

 

Op het podium in November: Marlies Eising
Een stukje met iets minder te vermelden succesvolle prestaties dan bij m’n voorganger, maar ach, niet iedereen is gezegend met zoveel talent. Echter, de liefde voor de edele viervoeter is minstens zo groot! Marlies Eising is de naam en inmiddels ben ik alweer 35 jaar, ‘time flies when you’re having fun’, zullen we maar zeggen…
DSC01436

Als klein meisje was mijn dierenliefde al snel duidelijk, met het paard met stip op nummer één. We woonden echter in een rijtjeshuis in de bouw, en pa en ma hadden niet genoeg geld voor dure rijlessen, dus bleef de liefde jarenlang beperkt tot staren naar paardenposters boven m’n bed.  Toen ik een jaar of tien was, stond er een speciale actie vermeld in de krant en mocht ik, hoerá (!), tien ponylessen volgen op  manege Assen. Daarna volgden verzorgpony’s, jarenlang poetste ik eindeloos pony’s met een vriendinnetje bij een paar oudere mensen in de buurt. Op m’n vijftiende was ik eindelijk oud genoeg om een krantenwijk te mogen hebben. Iedere dag ging om 5.15 uur de wekker, geld moest er worden verdiend voor datgene wat ik zó graag wilde, paardrijden! Een jaar lang ging ik wederom naar les bij de manege van de familie Assen om de grondbeginselen te leren.

Op mijn 16-de begon ik aan mijn opleiding aan de agrarische school, zo kwam ik via stage terecht bij paardenhandelaar Gert-Jan Grobbe, welbekend op de vereniging natuurlijk! Volop paardenhandel daar op stal, dus iedere dag kreeg ik meerdere, steeds verschillende paarden te rijden. Daar heb ik veel van geleerd. Op een dag kwam Gert-Jan bij me; ‘Marlies, ik heb een perfect paard voor je gezien, vanavond is de veiling, dan krijg je straks je eigen paard en kun je concoursen gaan rijden.’ En zo geschiedde, Lorian werd aangeschaft en wat heeft ie dat destijds goed aangevoeld, Lorian was ‘de ware’! Een prachtige, chique blauwschimmel merrie, met het werkelijk gouden karakter van haar vader Samber. Na verloop van tijd gingen we op concours, zeer succesvol in de B-dressuur, wat er echter in resulteerde dat er kapers (lees; kopers) op de kust kwamen. En zo kwam mijn grote droom uit; ik kocht mijn eigen paard!!! Met behulp van Peter ( Helms, zoals de meesten wel weten..), inmiddels mijn vriend, want ze kwam bij hem en zijn ouders op stal. We vlogen door de klasse B- en L-dressuur, met vele linten aan de muur. Toen kwam echter de M1 en uiteindelijk de M2-dressuur. Dat was pittig, pfoe.. eindeloos oefenen, maar een winstpunt werd niet zomaar gegeven. Frustratie kwam om de hoek en daar had ik geen zin in, paardrijden moest hoe dan ook leuk blijven. Wat volgde waren eindeloze buitenritten en we gingen springen op concours, tot en met de klasse L. Een leuke, zorgeloze tijd! Tot ze op en af wat begon te kreupelen. Toen ze op concours plotseling weigerde en ik als een raket over de oxer werd geschoten, was het me volledig duidelijk; er was iets niet in de haak. Röntgenfoto’s wezen een hoge overhoef uit, een vorm van artrose, ze was niet langer geschikt voor de sport. Ik wilde niet het risico lopen dat ze pijn leed, dus mocht ze sindsdien genieten van haar AOW bij kennissen in de wei.
DSC05684 Lorian CH Lorian

En zo werd een jaar later mijn allereerste eigen fokproduct geboren; Delphine E. Een nakomeling van de hengst Tenerife uit Lorian. Ze groeide uit tot een waar droompaard, zowel qua karakter als exterieur, met haar lange benen en chique uitstraling. Een droompaard zal ze echter altijd blijven, op 2,5-jarige leeftijd viel ze neer in het land en moest ik ter plekke afscheid nemen van mijn geweldige schimmel. Natuurlijk gebeuren er ergere dingen op de wereld dan het verlies van een paard, maar toch was dit een behoorlijke domper voor me. Maar gelukkig, hoewel haar leven kort was, het was goed en lijden is haar bespaard gebleven, dus dat maakte de situatie toch een stuk makkelijker te verwerken.

Daarnaast wachtte er thuis een merrie op me, goede oude Lorian, met een baldadig vosveulen van een maand aan de voet, Florian E.! Als jong dier heeft ie het qua gezondheid behoorlijk spannend gemaakt, maar inmiddels is hij uitgegroeid tot een paard waar ik heel trots op ben! Qua ontwikkeling heeft ie echt z’n tijd nodig gehad en die hebben we hem ook gegeven, maar inmiddels doet ie het hartstikke goed met Peter in het L-springen. Zelf heb ik hem een aantal malen gestart in de B-dressuur. We hebben zowaar een paar winstpunten behaald, maar dressuur blijkt niet echt zijn passie. Z’n kijkerigheid daarbij opgeteld, en je begrijpt misschien waarom ik niet echt gemotiveerd ben, om hem verder in de dressuur uit te brengen… Op stap in het bos, met paard en hond, dáár is Florian wel erg geschikt voor, dus dat doen we dan ook graag! Ook heb ik inmiddels enkele oefencrossjes met hem gereden, daar is hij ook erg geschikt voor.
Florian HardenbergPeter en Florian E.

Van zijn moeder Lorian, heb ik anderhalf jaar geleden afscheid genomen, als het leven niet meer ‘paardwaardig’ gaat, vind ik het je verantwoordelijkheid als eigenaar om afscheid te nemen. Hobbymatig hebben Peter en ik samen met zijn ouders nu vijf paarden in bezit, allemaal zelf gefokte dieren, vier concourspaarden en een enter, hopelijk wat moois voor de toekomst! Het rijden van de paarden doen we allemaal samen, hoewel Peter de meeste paarden start in de wedstrijdring. Na Lorian heb ik nog enkele jaren heel fanatiek gesprongen met Wannette, een super leuke merrie van Cantos. Na veel succesvolle wedstrijden in de B en L, bleek het  M-springen  voor mij niet zo geschikt, letterlijk te hoog gegrepen. Sindsdien houd ik het qua springen lekker veilig bij hooguit een meter..
Wannette 1Marlies en Wannette

Peter is qua paarden, echt de sportman, hij mag graag op concours gaan, ik ben meer van de verzorging, zo vullen we elkaar mooi aan! Wel wil ik straks weer gaan starten op concours met Floriana H. Zij is samen opgegroeid met Florian en kan, voor een springpaard, erg fijn bewegen. In mei van dit jaar hebben we ons laatste L1-dressuurproefje gereden, ik hoop dat binnenkort weer op te pakken. Misschien dat ik met deze merrie nog een beetje verder kan komen in de dressuursport. Ik heb na m’n schooltijd ruim 4,5 jaar op een stoeterij/springstal gewerkt in Ruinen, maar inmiddels werk ik alweer een behoorlijk aantal jaren bij de Welkoop in Coevorden. Ach, en zo doe ik nog steeds een klein beetje paardgerelateerd werk… Naast de liefde voor paarden, houd ik me ook graag bezig met onze hond Nouka en kun je me gerust een behoorlijke natuurfreak noemen. Ach, en die drie dingen zijn perféct te combineren, hoe mooi is dat?!

Ik geeft de pen aan… Noa Pasveer, maak er wat leuks van!

 

 

Op het podium in Mei: Reina Meijerink
Hallo mag ik mij even voorstellen? 🙂

Mijn naam is  Reina Meijerink (ben 57 jaar)
Bij onze verenging verzorg ik de aanmeldingen van jullie richting de KNHS en de inschrijvingen van ons CH Coevorden en zit in het bestuur.Verder werk ik op een assurantiekantoor in Emmen waar ik een administratieve functie heb hieronder valt onder meer polisverwerking, autowijzigingen en de daarbij behorende schades. Het paardrijden begon bij mij te kriebelen toen mijn dochter Chantal is begonnen bij de pony’s bij Janske Assen en ik heb toen les genomen bij de Eekwal in Emmen. Daarna heb ik les gehad van Janske Assen en ben toen overgestapt naar de lessen van onze vereniging en had in die tijd ook een eigen paard Gina (werd op de manege Truus genoemd).

Leuke anekdote
In het begin heb ik ook wel tegen Chantal gezegd,  “als ze zeggen doe je hakken naar beneden moet je ook luisteren”, totdat ik zelf op een paard ging zitten en tegen mij werd gezegd doe je hakken naar beneden, dan blijkt dat het helemaal niet makkelijk is om dat te doen. Ik heb zelfs nog een jaar concours gereden, maar daar gaat heel veel tijd in zitten, daarom  ben ik hiermee gestopt en heb ik mijn dochter Chantal verder geholpen. Als het te druk was op school heb ik haar paard gereden zodat ze een dag kon overslaan. Want zoals jullie weten als je concours wilt rijden gaat hier veel tijd in zitten en het gaat niet vanzelf. Je moet toch zelf samen met je paard of pony trainen. Ik ben inmiddels al 18 jaar vrijwilliger van deze vereniging en help sindsdien al jaren op het secretariaat. Dit doe ik met veel plezier.

Ik heb zelf al jaren geen paard meer, maar ik heb eerst sinds drie jaar gereden bij Maria Drenthen in de manege De Eikenhoeve in Schoonheek die helaas in 2011 haar activiteiten heeft gestopt. Sindsdien rijd ik elke week bij de Henry Vos in Dalerveen op Joyce of op de Fries Guilivert. Bijgevoegde foto is van mij met Joyce. 

 

1150397_309180752560312_337526123_n

 

Op het podium in Februari: Cecile de Boer
Cecile geeft het toetsenbord/pen door aan: Margriet Meijerink

Hallo leden van PSV de Kasteelruiters,
Dit keer heb ik de eer om in een beknopte versie wat over mijzelf te vertellen, Lucrèce hartelijk dank hiervoor!

Ik ben Cecile de Boer en ik woon samen met Henk ter Horst op het Klooster in Coevorden. Samen hebben wij een zoon Jay (4 jaar). Verder hebben wij 2 honden, enkele katten, parelhoenders, pauwen, konijnen en natuurlijk onze paarden.

In het dagelijkse leven ben ik dus mama van Jay en ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding/ administratie van ons bedrijf “Ter Horst Landrovers De Krim”.

Al op jonge leeftijd werd ik besmet met het paardenvirus door mijn zus, Rosalien de Boer. Zij had een pony, een schimmel met de naam Minette. Met Minette was zij Z springen en M dressuur. Ik ging vaak mee naar Minette en ik mocht dan vaak een rondje op Minette rijden, geweldig vond ik dat.

Maar helaas werd Rosalien 18 Jaar en Minette werd verkocht aan de familie Bekkers. Daar mijn ouders absoluut geen paardenmensen waren, eindigde hier het paardenavontuur wat betreft mijn ouders. Mijn zus reed nog een aantal paarden voor andere mensen, maar stopte hier ook mee toen ze het te druk kreeg met haar studie.

Maar wat mij betreft was het paardenavontuur nog lang niet afgelopen en ik wou heel graag op paardrijles. Na heel lang zeuren mocht ik dan eindelijk op paardrijles bij de manege Klinkevlier en na een tijdje werd ik lid van PC de Kasteelruiters en huurde ik een pony van de familie Assen om hiermee in de lessen mee te rijden.

Jaren later, na eerst enkele verzorgpony’s en –paarden gehad te hebben, kreeg ik mijn eerste paard, een schimmel Irene (Wolgang x Formateur) genaamd. Destijds vond ik springen veel leuker dan dressuur rijden en met Irene heb ik ook springwedstrijden gereden. Maar na enkele valpartijen besloot ik dat dressuur rijden  ook erg leuk was en zo kwam mijn eerste dressuurpaard, Here I Am (Beaujolais x G. Ramiro.z.). Een pittige merrie waar ik uiteindelijk Z dressuur mee geworden ben.
 

Ook ging ik in de tijd Big Chief rijden, een shire met maar liefs een stokmaat van 1.98!. Dit heeft echter soms voor hilarische momenten gezorgd. Dat ik bijvoorbeeld aan het galopperen was in de binnenbak en ik hem op een gegeven moment echt niet meer kon houden en hem uit nood tegen de muur van de binnenbak heb geparkeerd. Gevolg: een enorme deuk in het damwand van de binnenmanege. Of die keer dat we voor het eerst op concours gingen en ik de avond voor de wedstrijd opeens bedacht dat we nog nooit tussen de dressuurbordjes hadden gereden. Afijn dressuurbordjes uit de schuur gehaald, een ring in de wei gemaakt en oefenen maar! Nou de bordjes vlogen ons om de oren, werkelijk geen één bordje bleef in de grond staan. Iets minder enthousiast gingen we de volgende dag op concours, maar Big Chief liet keurig alle bordjes staan in de ring en behaalde zelfs zijn eerste winstpunt. Dit smaakte natuurlijk naar meer en uiteindelijk zijn we samen Z1 dressuur geworden. Een prestatie waar we denk ik best trots op mogen zijn.
 

Op dit moment hebben we een aantal leuke paarden in ons bezit. Wiebe, een 11-jarige ruin (Olivi x Houston), die Miranda Trip in het ZZ-zwaar uitbrengt. E-Jazz, een 5-jarige ruin (Jazz x Nassau), die we zelf gefokt hebben. E-Jazz rijd ik samen met Lucrèce Aardenburg en dat gaat heel erg goed op het moment. Lucrèce en E-Jazz zijn voor een paar weken terug kringkampioen in de klasse B dressuur geworden en zijn hiermee geselecteerd voor de Drentse Kampioenschappen, die op 7 en 8 februari worden gehouden. Verder hebben we Espresso, een 5-jarige (Sunny Boy x Tango), die we ook zelf gefokt hebben. Espresso rijd ik zelf en hopelijk ga ik hier in de toekomst ook wedstrijden mee rijden. En verder hebben we nog Fireblade, een 4-jarige ruin (Armitage x Nassau), ook door ons zelf gefokt. Deze ruin wordt gereden door Danique Jansen en dat gaat ook erg goed.

Verder hebben we 3 fokmerries. Een 13-jarige merrie (Nassau x Wolfgang), deze merrie hebben we destijds zelf gefokt uit Irene (Wolgang x Formateur), een 6-jarige merrie (Westpoint x Zeoliet) en een 3-jarige merrie (Armitage x Nassau). Deze merries zijn allemaal drachtig van Metall en krijgen dit  voorjaar hopelijk allemaal een veulentje.

Ik geef “het toetsenbord” door aan Margriet Meijerink.
Groet Cecile 

Op het podium in Januari: Lucréce Aardenburg
Lucrèce geeft het toetsenbord/pen door aan: Cecile de Boer

Hallo!

Ik heb de eer een stukje te mogen schrijven!

Ik ben Lucrèce Aardenburg, ben 31 jaar, moeder van Bryan die in april alweer 3 jaar word. Ben geboren in Coevorden. Woon nu in Slagharen. Ben hondentrimster. Ben nu bezig met een opleiding Paardenmassage. Maar paardrijden is toch wel mijn passie.

Ben begonnen met ponyrijden toen ik 5 jaar was. Mijn eerste les kreeg ik van Janske Assen. Heb verschillende pony’s gereden Amarillys Sirocco was echt een leuke pony! Die kon ik broek en schoenen aan doen en een hoed opzetten(erg leuk om te zien) Was een keer naar Ter Apel op concours. B springen vergeet het nooit Gertjan Grobbe ook niet denk ik. Die viel van het lachen bijna van zijn krukje. Rij een hindernis aan in het parcours trekt ie op de verkeerde aan een ZZ oxer!!!! Ja foutloos haha. Mooie tijd bij de pony’s.

Op mijn elfde begonnen ik een beetje thuis op de paarden te rijden 13de  jaar ging ik op concours met het eerste paard Jason v. Casanova.                                                             

Op mijn 17de kwam ik bij Stal Bakker te rijden een leuke leerzame tijd gehad. Veel mooie wedstrijden en successen behaald. Het mooiste was de Nederlandse kampioenschappen voor jonge paarden. Werd uiteindelijk 3de met Oriënt B v.Indoctro bij de 7-jarigen. Ja toen mocht ik naar de Wereldkampioenschappen in Lanaken fantastisch!!!! Eerste als tweede parcours een balkje. Mocht halve finale rijden ook een balkje. Echt de mooiste ervaring in de paardensport.

Heb nog even bij Van geel gereden, dat was van korte duur door een auto ongeluk.

Daarna leerde ik Arno Koekkoek kennen. Daar heb ik ongeveer 7 jaar gereden en samen een bedrijfje opgebouwd. Omdat het niet meer klikte uiteindelijk heb ik de paarden bij mijn ouders kunnen stallen. Die sinds een anderhalf jaar op een mooi plekje wonen in Laar. Heb nu nog samen met mijn de schimmelmerrie Visioen off Gold v.Goodtimes waar ik ZZ springen heb gereden.

Zij heeft nu een veulen van Falaise de Muze mooi hengst veulen en nu ook weer drachtig van Falaise de Muze.

Mijn voorkeur gaat naar het springen. Maar rij nu op moment meer dressuur op een super leuke inmiddels 5-jarige Jazz Sth’s E-jazz.

Dit paard is van Cecile. We rijden hem samen en dat gaat super leuk. Hij is januari Kringkampioen geworden in de B dressuur. Mogen in februari  deelnemen aan de Drentse kampioenschappen. Ik geef de pen door aan Cecile de Boer

Groeten Lucrèce

Op het podium in Januari: Gert Jan van der Meij
Gert Jan geeft het toetsenbord/pen door aan: Lucréce Aardenburg

Hallo allemaal,
Mijn naam is Gert Jan van der Meij, ik heb nu de eer om op het podium te staan. Uiteindelijk maar toch, (op speciaal verzoek van Peter Mulder :-)) is het gelukt om iets op papier te zetten.

Ik ben geboren in Schoonebeek en aldaar opgegroeid. Tegenwoordig woon ik in Roswinkel. Ik ben naar Roswinkel verhuisd omdat ik daar een huis heb gevonden met wat ruimte erbij voor de paarden en onze overige veestapel. Momenteel hebben we vier sportpaarden een merrie op leeftijd, twee grote honden, twee mini honden, drie katten, vier konijnen en een cavia….

Op mijn 13e ben ik begonnen met ponyrijden. Mijn eerste pony heette Carla, het was een pittige tante, Hackney x Welsh. Ik moest het rijden nog onder de knie krijgen en de pony ook, dus dat was een hele leerschool voor ons samen. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd en vooral heb ik geleerd hoe ik in het zadel moest blijven zitten. Toen ik op mijn 15e te groot werd voor deze pony, mocht ik voor het eerst op een paard van iemand anders gaan rijden. Zodoende ging ik ook wel eens mee op wedstrijden. Daardoor kreeg ik ook wedstrijd kriebels. Destijds was het rijden van concoursen alles behalve vanzelfsprekend. Uiteindelijk lukte het om op concours te gaan met een jong, ‘groen’ paard. Dit paard ben ik gaan opleiden, ook hier heb ik ontzettend van geleerd. Ik vond het springen erg leuk, het paard had echter meer plezier in het raken van balken en dus ben ik maar geswitched naar de dressuur. Dit verliep voorspoedig, uiteindelijk werden we Z2 dressuur met enige successen op onze naam.
  (Links achter, een aantal jaren geleden)

Op mijn 18e ben ik begonnen met mijn instructeurs opleiding. Week in week uit naar Ermelo voor zowel theorie als praktijktraining. Ontzettend veel opgestoken. Tegenwoordig ben ik een kleine zelfstandige Timmerman/Monteur. Ik doe veel opdrachten voor een deurenfabriek, ik hang deuren af en plaats kozijnen. Deze werkzaamheden vinden plaats in de drie Noordelijke provincies. Hier kan ik mijn dagen dan ook goed mee vullen. Daarnaast geef ik les bij twee rijverenigingen en val ik zo nu en dan in.  Ik beleef ontzettend veel plezier aan het lesgeven. Jong of oud, dressuur of springen, het omgaan met mens en dier geeft mij veel positieve energie. Daarnaast heb ik in april jl. mijn jurycursus B t/m L2 afgerond. Zo nu en dan ben ik dus ook als jurylid te vinden op wedstrijden. Ook verhuren we sinds een tijdje een jury wagen met geluid. Thuis is er natuurlijk ook nog het e.e.a. te doen, dus ik verveel me voorlopig nog niet.

De paarden die we momenteel op stal hebben staan, doen het goed op concours. Ik zie wel hoe ver we ermee gaan komen. Voor mij is de ontspanning en het plezier van groot belang, dit neemt niet weg dat we ook een beetje prestatiegerichtheid zijn. Ik hoop dat 2014 een heel mooi en goed jaar zal worden en dat ik onze paarden verder kan opleiden en hoop nog op een aantal successen.

Ook voor de leden van Kasteelruiters wens ik al het goede in 2014. Het is belangrijk dat je met plezier en veel sportiviteit bij een club, samen tot het uitoefenen van deze leuke sport kan komen. Op ieder niveau en op iedere leeftijd.
Ik geef de pen door aan één van de kringkampioenen van 2014, Lucréce Aardenburg.

Vriendelijke Groet,
Gert Jan 

Op het podium in November: Thea Mandemaker
Thea geeft het toetsenbord/ pen door aan: Gert Jan van der Meij

Miranda Sloots heeft mij vereerd met ‘het toetsenbord’ om een stukje te schrijven voor ‘Op het podium’.

Zoals jullie allemaal al weten ben ik onderhand één van de oudjes bij de club. Dat betekent dat ik al heel lang bij de Kasteelruiters betrokken ben. Al in de 70-er jaren van de vorige eeuw kwam ik in contact met onze vereniging als instructrice voor de ponyclub (toen meer dan 50 leden). Daarna ben ik ‘doorgeschoven’ als instructrice bij de paarden om na een aantal jaren zelf in de lessen mee te gaan rijden. Na de geboorte van onze oudste zoon Hans ben ik voor de Kasteelruiters gaan starten; tot die tijd was ik nog lid van Slagharen waar ik begonnen ben met pony-rijden toen ik 11 of 12 was.
Dat is lang geleden en alles was toen nog anders: met z’n allen in de vrachtwagen naar wedstrijden of soms rijdend, verplicht dressuur rijden (ook voor de springers), elke wedstrijd werd afgesloten met een parade en prijsuitreiking en nog veel meer prehistorische dingen.
Een eigen pony heb ik eigenlijk niet gehad; mijn ouders hadden niets met paarden en ook geen ruimte voor zo’n beessie. Dus maar op zoek gegaan naar iemand met pony’s die een ruitertje kon gebruiken. Dat lukt en tot m’n 19e heb ik voor iemand anders pony’s en later paarden gereden. Met eerste succespaard was Pronto, met hem heb ik drie jaar dubbel Z gereden (Z2 dressuur én Z springen). Het springen stond s’winters op een laag pitje, er waren toen niet veel indoorspringwedstrijden.
Dat paard had ik inmiddels (eerst de helft en later de andere helft) zelf gekocht, dus was ik ‘eigen baas’ over mijn paard. Heel fijn. Hij is als 9 jarige naar Amerika verkocht zodat ik weer geld had voor een jong paard. Ik werkte in die tijd parttime voor een stichting voor Samenlevingsopbouw (later De Stuw) in Hardenberg, daar heb ik bijna 20 jaar gewerkt. Na de geboorte van Berend, onze tweede zoon, ben ik gestopt met dat werk.
In 1985 zijn Jan en ik getrouwd. We hebben toen eerste 1 jaar in Mariënberg gewoond, daarna 3 maanden in Lutten, 6 jaar in De Krim (ons eerste eigen huis) en nu alweer 20 jaar in Steenwijksmoer.
In de loop der jaren heb ik heel veel paarden gereden, de één met meer succes dan de ander. Al met al na Pronto een aantal keren L en nog één keer M springen geweest en meer dan 10 paarden Z dressuur gereden.

Momenteel is Dumont (4 jarige schimmel Silverstone x Ramiro) mijn enige wedstrijdpaard, omdat ik mijn Z paard Agostini deze zomer onverwacht verkocht heb. Dus tot april 2013 ben ik weer L dressuurruiter, maar met zo’n fijn paard als Dumont is dat niet erg.

Zoals jullie weten ben ik ook bestuurlijk actief: als (nog) voorzitter van de Kasteelruiters en verder zit ik in het regiobestuur en als afgevaardigde van Drenthe in het Wedstrijdplatform en de Ledenraad van de KNHS.

Ik hoop dat onze club mee kan gaan met ontwikkelingen in de sport maar tegelijkertijd een echte vereniging blijft met enthousiaste leden die zich inzetten voor hun club en natuurlijk voor onze prachtige CH in het van Heutszpark! Al met al een club om heel trots op te zijn en fijn om er bij te horen!

Het toetsenbord geef ik door aan mijn ‘collega’ Gert Jan v.d. Meij.
Groeten, Thea Mandemaker

Op het podium in Oktober: Miranda Sloots
Miranda geeft het toetsenbord/ pen door aan: Thea Mandemaker

Deze ronde is het mijn beurt om een stukje te schrijven, hiervoor dank Iris. Ik zal maar beginnen met mijzelf even voor te stellen. Mijn naam is Miranda Sloots, ben 35 jaar en woon aan de Hoofdweg 21 in De Krim. Samen woon ik hier met vriend Jan Roelof en onze kinderen Loyd (6 jaar) en Lenn (1 jaar). En nu we toch bezig zijn zal ik onze beestenbende ook maar even opnoemen. 2 Konijnen (Barney en Stippie), 3 parkieten (Joep, Jill en Joop) en onze 2 goudvissen. Ook hebben we elk jaar een “tijdelijke” kat die komt aanlopen.

 
Sinds 2000 werk ik als assistent-makelaar bij Hentenaar Makelaardij in Hoogeveen en doe ik hier alle binnen- en buitendienst werkzaamheden en verzorg ik de nieuwbouwprojecten.
 
Het ponyrijden kwam pas laat op gang (volgens mij was ik een jaar of 11). Ik was bang voor de pony’s en ik was drukker met mijn accordeon. Maar omdat mijn broer en zusje een eigen pony hadden ging ik wel mee naar de wedstrijden. Toen ik zag dat zij altijd met bekers thuis kwamen, wilde ik dat ook. Na eerst, op woensdagmiddag, te hebben gereden op de pony´s bij de familie Assen, raakte ik toch wel erg enthousiast. De accordeon belandde op zolder en ik nam de pony Golden Boy van mijn broer over. Dit was een mooie springpony, maar op de wedstrijden liet hij mij genadeloos in de steek. De pony werd verkocht en een nieuwe was snel aangeschaft. Zo rond mijn 16e stapte ik over naar de paarden en kreeg ik Gespiraldo, een mooie schimmel. Dit was van korte duur, want hij kwam om bij een brand. Hierna heb ik al heel wat paarden versleten.
 
Op dit moment heb ik een 6-jarig paard, Bluf, en met hem rijd ik in de klasse B-springen. Deze heb ik nu al een poosje mee op wedstrijden. Ook hebben we een, bijna 4-jarig, paard die zadelmak is en daarom wordt het tijd om Bluf te verkopen en verder te gaan met het ‘nieuwe’ paardje. Hiermee beginnen we weer van voor af aan en is het weer een hele uitdaging om deze alles te leren.

 
Bij de Kasteelruiters heb ik het erg naar mijn zin en hoop dat dit dan ook nog jaren zo mag blijven.
 
Groetjes,
Miranda

Op het podium in September: Iris Mulder
Peter geeft het toetsenbord/ pen door aan: Miranda Kuiper-Sloots

Hallo ik ben Iris Mulder en ben 12 jaar. Ik zit in de 1ste klas van havo op de Nieuwe Veste.  Ik hoop later dierenarts te worden maar dan moet ik nog heel lang studeren !!

Ik woon in Coevorden aan de Europaweg 15a samen met: mijn ouders Peter en José, mijn broer Bas en mijn broertje Niek. Mijn pony Cristina. Bas zijn pony Lailah. En we hebben ook nog 3 katten buiten: Raffie, Streepje en de gelaarsde kat. Ik zit sinds 2010 bij de kasteelruiters.

Vanaf mijn 6de zeurde ik om een pony maar zeiden mijn ouders dat ik er te jong voor was daarom ben ik toen ik 8jaar was naar de manege Boekweitakkers gegaan. toen ik dus 2 jaar op rijles had gezeten kreeg ik eindelijk mijn pony Cristina  zij was toen 3 jaar erg jong dus. Samen met mijn opa Jan Mittendorff,papa en mama heb ik haar zadelmak gemaakt. Niet altijd de leukste herinneringen daaraan trouwens! 1keer toen ik haar nog niet zo goed kon sturen kwam ik namelijk tegen schrikdraad aan toen heb ik nog wel een paar minuutjes flink hard rond gegaloppeerd. Maar ik bleef er wel opzitten!!

Nu heb ik Cristina dus alweer 2 jaartjes en ik ben er wel heel erg blij mee!! Ik rij met Cristina wedstrijden in de Bixie.

Wat ik het allerallerleukste vond wat ik samen met Cristina heb gedaan was naar Callantsoog met de club. De lessen volg ik altijd met plezier omdat we er heel veel van leren ook zijn de instructeurs aardig en daar leer je dus veel van. Thea geeft dressuurles en van Gert-Jan springles dit wisselt om de week af. Dat is wel fijn. De buitenritten op Cristina zijn ook heel leuk vooral in de zomer dan voelt het net dat ze gewoon vliegt in de galop. Lekker crossen door de Klinkervlierse plas en zo.                                                                                          

Verder hoop ik dat ik nog heel veel plezier heb met haar en nog wel wat bekers met haar ga winnen !!  Ik geef de pen door aan Miranda Kuiper

Groetjes Iris Mulder.

 

Op het podium in Augustus: Bas Mulder
Peter geeft het toetsenbord/ pen door aan: Iris Mulder

Hallo ik ben Bas Mulder, de pen is mij doorgegeven door Peter Helms.
Ik woon in Coevorden aan de Europaweg 15a en heb een zusje Iris van 12 jaar en een broertje Niek van 8 jaar. Mijn zusje rijd ook bij de kasteel ruiters.

Ik zit in de 2e klas van kader beroeps op De nieuwe Veste in Coevorden.
Mijn hobby’s zijn: crossen, ponyrijden, muziekdraaien (Geheime zender).

Ik ben vaak  bij opa en oma op de boerderij, die hadden altijd al paarden en veulens. Ik was 2  toen ik op mijn eerst pony zat, En ik vond het daar heel leuk om opa te helpen en shovel te rijd en hokken af mesten. Als ik daar was ging ik altijd naar Satinka dat was mijn paard zei opa. Als veulen kende ik haar al,ik was toen 2 jaar. Ik ging haar altijd snoepjes voeren en zo werd hij aan mij gewend. Opa gooide mij er al tijd op als we hem naar het land brachten dat vond ik altijd geweldig .

Ik had toen ik 3 was bij opa een eigen pony een shetlander en thuis hadden we Oeps die bokte mij er altijd af dus ik vond hem niet zo lief hij is nu in Canada want we hebben haar verkocht.
In 2010 kocht ik Lailah, ze was net zadelmak en ik heb haar verder mak gemaakt en ga erop naar de les bij de Kasteelruiters. Ik vind het leuk om buitenritten te maken en te springen met haar. Ook de les vind ik leuk met Thea en Gert-Jan.

 Hopelijk blijf ik nog lang rijden.

Groetjes van Bas Mulder.             

Op het podium in Augustus: Peter Helms
Peter geeft het toetsenbord/ pen door aan: Bas Mulder

Hallo allemaal,

Hierbij een stukje over mezelf, oftewel, Peter Helms, inmiddels alweer 34 jaar, wat gaat de tijd toch hard..

Mijn ‘paardenleven’ begon op m’n 4de, toen hadden we een shetlander. Het serieuze rijden begon met Vanessa, een super snelle witte b-pony, ik was toen 7 jaar. Een goede basis begint natuurlijk altijd met dressuurlessen van Thea, zo geschiedde…

Op m’n 8ste mocht ik ‘eindelijk’op concours, de bel ging en roetsjj, we gingen van start… We wonnen vele prijzen!!

In m’n ponytijd werd ik uiteindelijk M1-dressuur en M-springen.

Op m’n 13de begon ik bij de paarden, m’n benen werden echt te lang… Dat was even een moeilijke tijd, tussen alle volwassenen. M’n eerste paard was Felix, niet zulke goeie herinneringen qua springen, met dressuur hebben we wel even de M1 behaald! Dat betekende tevens het einde van m’n dressuurcarriere. Dat was niet zo erg, springen was alles wat Immidz wilde!! Een super fijn, meewerkend paard heb ik aan hem gehad. Van z’n 3de tot z’n 15de is ie bij ons geweest, een fijne tijd, de klasse ZZ bleek met hem echt haalbaar. Tot een val in het weiland een einde aan zijn springcarrière maakte, hij is nu 22 jaar oud, z’n huidige bazin in Finland is helemaal gek van hem!!

Tegenwoordig hebben we 8 paarden in ons bezit, samen met m’n vader en moeder en m’n vriendin Marlies, daarmee woon ik samen in Steenwijksmoer.

In het dagelijkse leven werk ik bij Omnia plaatvloeren, ach ja, je moet toch ergens je geld mee verdienen.. Onze vrije tijd spenderen we grotendeels aan de paarden, daarnaast ben ik erg gek van onze Aussie Indy!  ’s Avonds nog even televisie kijken mag ik ook graag doen, in de winter is schaatsen echt favoriet!!

Eerst kochten we vaak jonge paarden, die we zelf zadelmak maakten, een paar jaar geleden zijn we begonnen met fokken.

Ik had Oladriana, een talentvolle merrie van Wolfgang, daarmee ben ik Z-springen geweest. Marlies had Lorian, haar schimmelmerrie van Samber. Met dit duo hebben we 5 veulens ter wereld zien komen. Erg leuk om mee te maken, die veulens!

Inmiddels is de oudste 4 jaar en onder het zadel, dat is Doriana, een Tenerife nakomeling. Super leuk om nu het resultaat van al het wachten mee te maken! Deze merrie breng ik sinds kort uit in het B-springen.

Daarnaast is Zidane toch wel mijn favoriet, deze ruin van Orame start ik in het ZZ-springen. Na al die jaren had ik niet verwacht ooit nog weer zo hoog te gaan springen, maar dit paard geeft me een erg goed gevoel.

Laten we onze schimmel Zolita niet vergeten, die loopt in het M/Z-springen. Een bijzonder paard met erg veel karakter, maar met haar ben ik wel even Drents kampioen geworden!! Daar ben ik wel trots op!

Dan is er op het moment nog Cointreau, een nakomeling van Veneur. Aangezien Marlies niet meer zo hoog wil springen, tja, een groom heb je ook nodig… start ik hem in het L-springen.

Naast al die concoursen vinden we het ook erg leuk om iedere herfst een aantal boscrosses te rijden, ook erg goed voor de paarden, dat vinden ze leuk!!

We hopen zo nog lekker een aantal jaren door te rijden, er lopen nog een paar jonge paarden in het land, wie weet wat voor cracks dat nog gaan worden?!

Groeten van Peter Helms.

Op het podium in Juli: Bert Jansen
Bert geeft het toetsenbord/ pen door aan: Peter Helms 

Hallo ik ben Bert Jansen en ik ben 16 jaar. Ik woon in Schoonebeek samen met mijn ouders en zus. Ik ga nu naar 4 HAVO toe op ‘De Nieuwe Veste’ te Coevorden. Thuis hebben we 2 pony’s, 2 paarden deze paarden hebben wij zelf gefokt, 1 veulen ook zelf gefokt, 1 hond en nog wat (jonge)katten en kippen.

Ik ben thuis begonnen met rijden op  mijn 6de op  een Shetlander, Simba. Daar gingen we thuis op rijden in de bak. Zonder zadel en hoofdstel, gewoon een zadeldekje er op vast maken en een halster met touwen.


Daarna ging ik naar manage de Eikenhoeve. Dat was een manage richting Nieuw-Schoonebeek. Daar heb ik enkele jaren les gehad. Ik heb daar ook onderlinge wedstrijden gereden, dat waren altijd dressuur wedstrijden want springen deden we daar bijna nooit. Daar reed mijn zus toen ook al.

Na een paar jaar daar te hebben gereden kreeg ik mijn eigen pony, Esley ook wel bekend als Klesse Bes. Deze pony was eerst van mijn Alja, mijn zus. Alja had er eerst paar jaar op gereden ook op wedstrijden en kreeg toen een e-pony, en ik Esley. Eerst heb ik een paar jaar bij de Bumaruiters gereden en toen zijn we naar de Kasteelruiters gegaan. Mijn eerste wedstrijd was op 17 augustus 2008, dat was een dressuur wedstrijd en gelijk al een winstpunt. Mijn eerste springwedstrijd was op Erica, toen was ik 3de geworden. Ik rij nu in het M en heb daar 6 winstpunten in behaald.

Volgend jaar ga ik op paard over, dat paard heet Catinka. Dat paard hebben wij zelf gefokt en is een 5 jarige Namelus x Joost. Dus de pony is te koop. Ik hoop met Catinka meer te kunnen bereiken dan met de pony.

 

Voor het eerst op het podium in de maand juni staat:  Frederike Nijenkamp 

Frederike heeft iets geschreven over haar hobby en wat haar zoal bezighoudt in het dagelijks leven. Bedankt voor je eerste aanzet! Frederike geeft de “pen” door aan: Bert Jansen 

Ik ben Frederike Nijenkamp en ik ben 14 jaar. Ik ga volgend jaar naar 3 VWO op de Nieuwe Veste. Ik woon op Klooster 69, samen met mijn vader, moeder en broertje Henrico. Ik ben lid van de Kasteelruiters, vanaf oktober 2011. Nog niet zo lang dus.

We hebben thuis melkkoeien, 3 ponies, 2 honden en heel veel katten.

Vlak voor mijn zesde verjaardag ben ik begonnen met ponyrijden. Ik had mijn vader en moeder toen al heel vaak gevraagd of ik een pony mocht. Dat mocht dus niet, ze vonden mij nog veel te jong voor een eigen pony, maar ik mocht wel op ponyrijles. Ik ben toen naar de Boekweitakkers in Dalerveen gegaan. Daar heb ik op heel veel ponies en paarden gereden, van A pony tot fries paard.

Ongeveer vijf jaar geleden hebben wij onze eerste pony gekocht, een zwarte Shetlander met de mooie naam: Lobinette van stal Wainum Wilsholt. Wij noemen haar Lobi. Je kunt op haar rijden, maar nu ik daar te groot voor word, doe ik haar voor een karretje. Dat kan ze ook en ze vindt het geweldig. En ik ook. Soms gaan wij naar mijn oma, daar doen we dan een uur over. Daar rust ze een poosje uit en dan rijden we weer terug naar huis.

Lobi heeft vorig jaar een veulen gekregen van een Falabella hengst(je). Het veulen heet Dottie en is een prachtige appaloosa.
Drie jaar geleden in oktober, kwam er een nieuwe pony bij de Boekweitakkers: Sinaska. Ze dachten dat dit wel een goede pony voor mij was. We hebben hem eerst een half jaar daar laten staan zodat we goed aan elkaar konden wennen. Daarna hebben wij hem thuis gekregen. Eerst kon ik er niet mee naar les, want wij hadden geen trailer. Zomer vorig jaar hebben wij een trailer gekocht en zijn we er mee naar de Boekweitakkers gegaan om te lessen. Maar ik wilde toen eigenlijk ook wel wedstrijden gaan rijden. Dus zijn we lid geworden van de Kasteelruiters. In februari heb ik mijn eerste wedstrijd gereden. Het gaat heel goed. Ik start nu (juli) in L1 en heb al 8 winstpunten.

Paardrijden is mijn allergrootste hobby! Ik vind het jammer dat ik er soms niet genoeg tijd voor heb omdat ik dan voor school bezig ben.

Reacties zijn gesloten.