Instructie

Instructie
De activiteiten van onze vereniging bestaan in de eerste plaats uit het organiseren van de lessen. Dit is de hoofdactiviteit van onze vereniging. Het overgrote deel van onze leden bezoekt wekelijkse de lessen. Kwaliteit van instructeurs en niet te volle lessen zijn dan ook heel belangrijk voor ons.

Op de dinsdagavond worden de lessen voor de pony’s en dressuurpaarden gegeven. In de oneven weken wordt er springles gegeven door Liselot Boll. In de even weken geeft Aniek Schraa dressuurles. Aanspreekpunt voor deze avond is Margrit Mensen.

De woensdagavond staat in het teken van de springlessen voor paarden. Deze worden gegeven door Arno.  Aanspreekpunt voor deze avond is Alja Jansen.

Klik hier voor het lesrooster.

Onze instructeurs stellen zich voor: 

Aniek Schraa

Buiten2kampioenschappen Fame1Hoi! Ik ben Aniek Schraa, ben 30 jaar en woon in Anerveen. Ik heb meerdere paarden t/m Z2 gereden en mijn hoogst gereden niveau is Lichte Tour.

In 2010 ben ik voor mezelf begonnen en sindsdien bestaat mijn dagelijkse werk uit paarden zadelmak maken, opleiden voor en uitbrengen in de sport, geven van dressuurinstructie op verschillende niveaus en in- en verkoop van sportpaarden.

Op dit moment heb ik meerdere paarden in de sport, waaronder Girlpower (M1, maar nu drachtig) en Frühlingsflocke (Z2).

Fame Coev2016belonenWat ik bij het lesgeven heel belangrijk vind, is dat mijn leerlingen leren rijden vanuit de ontspanning naar de juiste aanspanning. Ik hou van variatie in de les, aangepast aan elk niveau. Het is bij mij erg belangrijk om een goede controle te hebben over zit, hand en beengebruik.

Wat naast al deze dingen natuurlijk ook heel belangrijk is, is dat we er allemaal veel plezier aan beleven!

Arno Schotman

Arno SchotmanIk ben Arno Schotman, geboren in Heino. Ik heb de ORUN-instructeursopleiding all-round gevolgd en ben springinstructeur niveau 4 (en tevens all-round t/m Z-dressuur).

Ik heb bijna mijn hele jeugd in Wapenveld gewoond, waar mijn ouders een manege hadden. Mijn vader reed nationaal dressuur in de middentour, reed Z-SGW en mende daarnaast veel (enkel- en dubbelspan ZZ) en bracht ook tuigpaarden uit. Hij werkte ook op het federatiecentrum in Ermelo, waar hij hoofdinstructeur was voor het mennen.

Ik begon al vroeg met het rijden van de dressuurpaarden van mijn vader en was al op mijn 11e Z-dressuur. Ik deed daarnaast ook aan samengestelde menwedstrijden en SGW. Vervolgens ben ik ook gaan springen, doordat er springpaarden voor de IBOP op stal kwamen.

Na mijn schooltijd ben ik voor mezelf begonnen als ruiter/instructeur. Ik heb veel pony- en paardenruiters in de basis- en de nationale sport begeleid in zowel dressuur als springen. Daarnaast heb ik veel paarden uitgebracht tot en met de klasse Z2 dressuur en het ZZ-springen en heb ik op nationaal niveau (1.40m) gesprongen. Mijn opleiding kreeg ik in eerste instantie van mijn vader en onder andere van Johan Hamminga, Wout Jan van Schans en Arjan Vos.

Ik heb bij verschillende verenigingen lesgegeven en heb onder andere ook 4- en 8-tallen tot en met kampioenschappen begeleid. In 2015 ben ik samen met Paulien in Schoonebeek een eigen stal begonnen. Daar houden we ons onder andere bezig met het opleiden van dressuur- en springpaarden en het geven van dressuur- en springinstructie. Ook hebben we regelmatig jonge sportpaarden in de verkoop.

Reacties zijn gesloten.