Instructie

Instructie
De activiteiten van onze vereniging bestaan in de eerste plaats uit het organiseren van de lessen. Dit is de hoofdactiviteit van onze vereniging. Het overgrote deel van onze leden bezoekt wekelijkse de lessen. Kwaliteit van instructeurs en niet te volle lessen zijn dan ook heel belangrijk voor ons.

Op de dinsdagavond worden de lessen voor de pony’s en dressuurpaarden gegeven. In de oneven weken wordt er springles gegeven door Liselot Boll. In de even weken geeft Aniek Schraa dressuurles. Aanspreekpunt voor deze avond is Margrit Mensen.

De woensdagavond staat in het teken van de springlessen voor paarden. Deze worden gegeven door Arno. Voorafgaand aan deze lessen geeft Sanne Snippe een uur les aan de allerkleinste ruiters van de vereniging. Aanspreekpunt voor deze avond is Alja Jansen.

Onze instructeurs stellen zich voor: 

Aniek Schraa

Buiten2kampioenschappen Fame1Hoi! Ik ben Aniek Schraa, ben 30 jaar en woon in Anerveen. Ik heb meerdere paarden t/m Z2 gereden en mijn hoogst gereden niveau is Lichte Tour.

In 2010 ben ik voor mezelf begonnen en sindsdien bestaat mijn dagelijkse werk uit paarden zadelmak maken, opleiden voor en uitbrengen in de sport, geven van dressuurinstructie op verschillende niveaus en in- en verkoop van sportpaarden.

Op dit moment heb ik meerdere paarden in de sport, waaronder Girlpower (M1, maar nu drachtig) en Frühlingsflocke (Z2).

Fame Coev2016belonenWat ik bij het lesgeven heel belangrijk vind, is dat mijn leerlingen leren rijden vanuit de ontspanning naar de juiste aanspanning. Ik hou van variatie in de les, aangepast aan elk niveau. Het is bij mij erg belangrijk om een goede controle te hebben over zit, hand en beengebruik.

Wat naast al deze dingen natuurlijk ook heel belangrijk is, is dat we er allemaal veel plezier aan beleven!

 

Arno Schotman

Arno SchotmanIk ben Arno Schotman, geboren in Heino. Ik heb de ORUN-instructeursopleiding all-round gevolgd en ben springinstructeur niveau 4 (en tevens all-round t/m Z-dressuur).

Ik heb bijna mijn hele jeugd in Wapenveld gewoond, waar mijn ouders een manege hadden. Mijn vader reed nationaal dressuur in de middentour, reed Z-SGW en mende daarnaast veel (enkel- en dubbelspan ZZ) en bracht ook tuigpaarden uit. Hij werkte ook op het federatiecentrum in Ermelo, waar hij hoofdinstructeur was voor het mennen.

Ik begon al vroeg met het rijden van de dressuurpaarden van mijn vader en was al op mijn 11e Z-dressuur. Ik deed daarnaast ook aan samengestelde menwedstrijden en SGW. Vervolgens ben ik ook gaan springen, doordat er springpaarden voor de IBOP op stal kwamen.

Na mijn schooltijd ben ik voor mezelf begonnen als ruiter/instructeur. Ik heb veel pony- en paardenruiters in de basis- en de nationale sport begeleid in zowel dressuur als springen. Daarnaast heb ik veel paarden uitgebracht tot en met de klasse Z2 dressuur en het ZZ-springen en heb ik op nationaal niveau (1.40m) gesprongen. Mijn opleiding kreeg ik in eerste instantie van mijn vader en onder andere van Johan Hamminga, Wout Jan van Schans en Arjan Vos.

Ik heb bij verschillende verenigingen lesgegeven en heb onder andere ook 4- en 8-tallen tot en met kampioenschappen begeleid. In 2015 ben ik samen met Paulien in Schoonebeek een eigen stal begonnen. Daar houden we ons onder andere bezig met het opleiden van dressuur- en springpaarden en het geven van dressuur- en springinstructie. Ook hebben we regelmatig jonge sportpaarden in de verkoop.

Sanne Snippe

1483902_406429559488063_804868926_oMijn naam is Sanne Snippe ik ben geboren op 19-11-1991. Ik verzorg op de donderdag avond, om de week de springlessen voor de kinderen. Dit doe ik met erg veel plezier, vooral als ik aan het eind van de les de kinderen zie glunderen op hun pony’s, doet me dat erg goed!

11872118_10207474219121709_3431690809755728151_oAls 5 jarig meisje zat ik zo af en toe al op een pony, toen ik 6 jaar werd mocht ik dan eindelijk wekelijks in de manege les rijden.
Van het één kwam het ander, zo hebben we zelf een aantal pony’s gehad en daarna ging ik ook al vrij vlot op wedstrijden meerijden. Zo af en toe een dressuur proefje, maar uiteindelijk bleef het al vrij snel bij alleen de springconcoursen. 10609570_528850053912679_8035843679251735725_n

Zelf ben ik dan nu ook vooral actief in de springsport.  Ik rijd op dit moment een jong paard in de BB en een ander paard in het L springen. Ik hoop dat ik nog vele jaren als instructrice, maar ook als lid bij de Kasteelruiters mag zijn.

 

 

Lieselot Boll
IMG2012-04-0379278539

Mijn naam is Lieselot Mensink-Boll. Ik ben 34 jaar en woon in Dedemsvaart sinds 2011, daarvoor woonde ik in Saasveld waar ik al vanaf mijn 4e actief ben met eerst pony en later paard rijden. Bij de pony’s heb ik het gebracht t/m Z springen en daarnaast de dressuur ook altijd netjes erbij gedaan.

Na de middelbare school ben ik begonnen op het MBO in Zwolle AOC de Groene Welle waar ik de 4 jarige opleiding heb gevolgd paardenhouderij. De ORUN instructeursopleiding (Basis) kon ik daar in het laatste jaar erbij doen, dat heb ik gedaan om het na die opleiding te vervolgen t/m de 3e fase allround. In die tijd heb ik verschillende stageplekken bezocht waaronder stal de Sjiem van Jeroen Dubbeldam (na de stage nog 1,5 jaar gewerkt) en stal Eurocommerce in Lochem waar ik de kans kreeg om heel veel te zien en te leren van mensen die toen en nu op het allerhoogste niveau presteren.

Verder gaf ik veel lessen aan verenigingen (pony’s en paarden) en privelessen en leidde ikzelf 2 paarden op van jong t/m ZZ en een enkele keer nationaal 1.30m. Het opleiden van jonge paarden in de sport en de handel daarin vond ik het mooiste en ze waren dan vaak al verkocht voor ik er nationaal mee kon rijden dus kwam dat er niet meer van. Nadat ik de school had afgerond begon ik een eigen stal met ca 8 – 9 wedstrijd paarden (springen) en een aantal jonge paarden (0 tot 4 jaar eigen fok of aangekocht). Ik vond het zelf altijd belangrijk om goede lessen te volgen en die heb ik gehad van o.a Wim Bonhof,  Arjen Vos en Henk Yland.

In 2011 ben ik naar Dedemsvaart verhuisd met op dat moment mijn 5 beste paarden. De laatste 2 jaar heb ik door de geboorte van ons dochtertje en een ongeluk met een jong paard 2 keer bijna een jaar niet kunnen/mogen rijden waardoor ik wat paarden heb laten rijden en verkocht heb. Het lesgeven heb ik inmiddels helemaal weer opgepakt wat mij heel goed bevalt. Ik geef het liefste springlessen maar het allerbelangrijkste blijft daarin veel oefeningen met cavaletti en lage sprongen want een goed basis blijft het allerbelangrijkste! Met natuurlijk voor de meer ervaren combinaties afgewisseld met eigen niveau springen en moeilijkere oefeningen.

Ik vind de Kasteelruiters in Coevorden een hele gezellige club met leuke niet te grote groepen in de lessen wat altijd positief werkt op het goed kunnen geven van de lessen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.