Fokkerssucces voor Ellen Meijerink

Door Marlies Eijsing

Vol spanning zat Ellen Meijerink, lid van de Kasteelruiters, afgelopen weekend op de tribune van Indoor Drachten tijdens de zevende editie van exclusieve springpaardenveiling ‘Sale of the Rising Stars’. Onder de ‘Rising Stars’ bevond zich namelijk één van haar drie fokproducten, de inmiddels 6-jarige bruine ruin Grand Beau, nakomeling van de hengst Chello uit haar merrie Plus Belle (v. Celano x Glendale).

Ellen en Plus Belle

Ellen en Plus Belle

Onder toeziend oog van Ellen stegen de bedragen naar respectabele hoogtes en werd het jonge springtalent afgeslagen voor het immense bedrag van 120.000 euro. “Ik als leek die een crack fokt!” is haar lachende reactie. “Plus Belle was echt mijn maatje. Pittig, maar ook erg lief. Andere paarden kwamen en gingen ook weer, maar zij bleef. Zodra ze de auto en trailer hoorde, werd ze al enthousiast om op pad te gaan.” Jarenlang beleefde Ellen veel plezier aan haar merrie. De combinatie was veelzijdig succesvol in de paardensport en schopte het uiteindelijk tot M-springen en M1-dressuur.

Fokkerij
Een blessure gooide echter roet in het eten en maakte een einde aan hun gezamenlijke optredens in de wedstrijdring.

Zo ontstonden er plannen richting de paardenfokkerij. Voorjaar 2011 leek alles rustig op de camerabeelden vanuit de paardenstal. Met een gerust hart konden de werkzaamheden op het land nog even voortgezet worden. De aardappels werden gepoot. Een klein uurtje later kwam moeder Meijerink terug van het boodschappen doen en stond onverwacht hengstveulentje Grand Beau al in de stal. Het was een prachtig veulen. Met een gelijkend karakter als dat van zijn moeder en ondeugend zoals een hengst kan zijn.

Grand BeauDroom om te rijden
Op de veulenkeuring toonde hij al zijn eerste talenten, wat resulteerde in een Eerste Premie en een uitnodiging voor de Centrale Keuring. Met meerdere merries op stal was een hengst aanhouden echter niet handig. Grand Beau werd verkocht. In eigendom van springstal Marcel de Boer betrad hij enkele jaren later de springsport.

Deze zomer toonde hij zijn talentvolle springgenen door in Polen een competitie voor jonge springpaarden te winnen. “Een droom om te rijden. Een lichtvoetig, modern springpaard met bijzonder veel talent.” omschrijft de veilingcatalogus het paard. De videobeelden benadrukken deze woorden nog eens.

Internationaal
En zo klonk de veilingshamer in Drachten. Grand Beau verhuist voor een respectabel bedrag richting de stallen van de jonge internationale springamazone Charlotte Verhagen in Schoorl. Helaas geen fokkerspremie voor Ellen, maar desondanks is ze enthousiast. “Ik ben ontzettend blij dat het zo’n goed paard is geworden. Gelukkig blijft hij in Nederland, zo kan ik hem nog blijven volgen!” Merrie Plus Belle is sinds vorig jaar helaas niet meer, maar met een zoon als ‘Rising Star’ in de kopgroep van veilingtoppers van een vooraanstaande paardenveiling zal er nog geregeld over haar nagepraat worden!

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.